Pinot swings – festival vína a hudby

12. 8. 2020

Ve spolupráci s: Vinograf Velký s.r.o.

Cíle a souvislosti projektu:

Díky úspěšné zkušenosti a oblibě festivalu Riesling Rocks konaného letos již ve 4. ročníku, a to vždy v červnu, jsme se letos rozhodli uspořádat i podzimní verzi s názvem Pinot Swings. Jak z názvu vyplývá, půjde o festival vína, který oslaví vinnou odrůdu pinot, a i když si podzimní termín žádá neméně atraktivní zábavu, rozhodli jsme se pro hudbu ve stylu swingu!

Opět si veřejnost a obyvatelé a uživatelé  Senovážného náměstí užijou zábavu a pekný věčer pod širým nebem, skvělé jídla a pití, včetně možnosti užít si společné neformální setkání  a připomínku, že i Senovážné náměstí má své atraktivní důvody k návštěvě.

Špičková odrůda révy PINOT (v širším pojetí jde o tzv. burgundské odrůdy a jejich genetické či výrobou odlišené odvozeniny - tedy nejen Pinot Noir (Rulandské modré), Pinot Blanc (Rulandské bílé), Pinot Gris (Rulandské šedé), Chardonnay ale i šampaňské a jiná šumivá vína na bázi zmíněných odrůd)  a swingující muzika jsou velkým lákadlem již tradičního setkání na Senovážném náměstí. Jak již dobře víme, muzika i víno udrží všechny návštěvníky náměstí ve skvělé náladě. Vína vždy vybíráme od kvalitních vinařů ze všech koutů světa. Pro pinotové fajnšmekry budou připraveny i různé zajímavosti, terroirová vína, raritní vína apod. Jídlo je z kuchyně šéfkuchaře Vinografu Dušana Mackoviče.

Festival Pinot Swings není žádná komplikovaná degustace pro znalce. Festival prostě znamená skvělou zábavu a kvalitní nabídku jídla i pití od těch, kteří svému řemeslu dobře rozumí.